Vida Toš

fbt

(Tudi) To sem jaz.

Najbolje me opiše … beseda … ? (Mora biti beseda?)

Naj bo. Beseda “srce“. In besedna zveza? “Imeti rad“.

Veliko mene je v mojih kolumnah. Tudi to sem jaz. A ne samo to …

Sem tudi … Ah, danes še sama ne vem, kdo in kaj sem. Sicer pa to ni tako pomembno. To so le nalepke, predalčki, v katere tlačimo ljudi, ki jih srečujemo.

Jaz sem furja, ki divja naokrog. Sem živčna mama. Sem zaspanka. Sem velika ljubiteljica živali in navdušenka nad knjigami. Sem lenoba, ki ji ni para. In sem deloholik.

A – sem predvsem to, kar ljudje začutijo, ko me preberejo.

Zato … Vida, ki vidi. In Vida, ki posluša. In Vida, ki čuti. Vse to (in še kaj 😉 )

Predvsem pa sem “Vida, ki piše“. 10 let sem delala kot novinarka in voditeljica oddaj na radiu. 10 let pa pri časopisu. Vmes mi je uspelo roditi tri otroke. Zato nimam časa – in ne volje – prebavljati dolgočasnih, sploh pa ne slovnično napačnih informacij. :/ In zato sem hitra, natančna in vztrajna (poleg treh mulcev mi drugega niti ne preostane 😀 ).

Hitro pišem, še hitreje govorim. Predvsem pa – to delam zelo dobro.

Znam dobro pisati; dolge ali kratke zgodbe. Znam govoriti za mikrofonom, pred kamero in na odru.

Za vas lahko pišem:

  • besedila za spletne strani
  • tekste za katera koli družbena omrežja
  • bloge
  • besedila za brošure, letake, promocijske materiale
  • lahko pišem intervjuje, članke, reportaže
  • besedila za oglase na družbenih omrežjih ali kjerkoli drugje.
  • sicer nisem lektorica, ampak sem profesionalno deformirana in vse tekste, ki jih dobim v roke najprej preberem skozi lektorsko oko, tako da lahko tudi lektoriram 🙂 pa tudi kakšno prevajanje bi mi šlo od rok (iz nemščine, angleščine, italijanščine ali francoščine, čeprav slednjih dveh jezikov nisem govorila že lep čas :/ … bi se pa hitro znašla 🙂

Še nekaj je, v čemer sem zelo dobra in vam lahko pomagam, če slučajno potrebujete pomoč. Boste praznovali, pripravili kakršno koli obletnico, pa še nimate nagovora ali govora?

Imate vse to že napisano, pa ne veste, ali je primerno ali slovnično pravilno? Ali pa bi radi, da vam nekdo samo prebere, preden objavite (in mogoče kakšno malenkost popravi 😉 ) Mogoče rabite koga, ki bi vaš dogodek povezoval ali le napovedoval različne govorce?

Skratka: branje tekstov, ki jih napišem jaz, bo opravilo pol prodaje kar samo 😉 Dogodek pa se bo odvil v prijetnem in sproščenem vzdušju.

%d bloggers like this: